http://www.museucoloniavidal.com/

sábado, 27 de enero de 2007

A ràdio Berga parlen sobre conveni de Cal vidal de HINES i Ajuntament de Puig-reig:; 500 pisos desenvolupant almenys 78000 m2 edificables!!!!!


Societat

L'Ajuntament de Puig-reig aprova els convenis que signarà amb les empreses que rehabilitaran Cal Vidal i Cal Riera

Hines, amb una inversió de 150 milions d'euros a Cal Vidal, i Redaxa a Cal Riera, revitalitzaran aquestes colònies

26/01/2007 23:53 | L’Ajuntament de Puig-reig ha aprovat els convenis que signarà amb les societats Hines i Redaxa per al desenvolupament i revitalització de les colònies de Cal Vidal i Cal Riera, respectivament. En el cas de Cal Vidal, el projecte preveu una gran inversió. Entre la compra i el projecte costarà uns 150 milions d’euros, i segons l’alcalde de Puig-reig, Saturnino Domínguez, es convertirà en la inversió més important en marxa que s’està fent a la comarca en l’àmbit urbanístic.
El conveni amb Hines contempla el traspàs a l’Ajuntament de l’edifici i els terrenys annexes del Patronat de la Fundació Privada Vidal, el nou museu al costat de l’antiga fàbrica, l’església, l’oficina de turisme, l’antic escorxador, la casa del director i el safareig. El compromís de l’empresa és que farà la cessió d’aquests espais un cop rehabilitats. Un altre dels compromisos de Hines estableix que haurà de construir un nou dipòsit d’aigua potable d’una capacitat mínima de 500 metres cúbics per garantir el subministrament a un nombre de població més elevat de l’actual. Aquest nou dipòsit, així com la captació d’aigua del riu Llobregat, també es cediran a l’Ajuntament.
Segons el conveni, Hines podrà desenvolupar 78.000 metres quadrats de sòl edificable, en els quals està previst que s’hi ubiquin uns 500 habitatges. D’aquests, 115 són els actuals habitatges de la colònia, que es rehabilitaran. La resta seran pisos de nova construcció, una part dels quals seran lofts que es construiran a l’interior de la nau de l’antiga fàbrica.
L’alcalde de Puig-reig, comenta que l’agilitat amb la qual s’ha negociat el conveni de Cal Vidal, contrasta amb la lentitud del de Cal Riera, ja que per arribar a un acord amb Redaxa, la societat que té la majoria de la propietat de la colònia, han fet falta uns deu anys. Tot i això, Domínguez valora positivament que finalment s’hagi arribat a un acord per rehabilitar Cal Riera, la còlonia en més mal estat de Puig-reig. A Cal Riera, Redaxa preveu rehabilitar els 150 pisos de l’antiga colònia i construir-n’hi uns 150 més de nous, un 20% dels quals seran de protecció oficial. Pel que fa a traspassos, l’Ajuntament rebrà l’escola i l’església, però la rehabilitació d’aquests espais haurà d’anar a càrrec del consistori.

" class="bullet" height="20" width="12">Tornar

No hay comentarios: