http://www.museucoloniavidal.com/

miércoles, 31 de enero de 2007

Parlen a web el Cor del Berguedà sobre CAL VIDAL i HINES


Hem trobat a la web del Cor del Berguedà article relatiu al conveni urbanístic de HINES-AJUNTAMENT DE PUIG-REIG.
Esperem a poder confirmar dades, però de ser així seria un escàndol en majúscules forçar un pla que volia executar la multinacional amb el vist-i-plau, i sene planols es comprometin a alterar Pla general local:

Hines: Benvingut Míster Marshall?


Després de la festa més nostrada de Puig-reig, "La corrida", l´actual ajuntament de Puig-reig, pretén donar llum verda a un projecte faraònic de la multinacional immobiliària, Hines, amb un conveni urbanístic "especial" per a Cal vidal a la seva mida, a correcuita a 4 mesos d´eleccions municipals, no sigui que els beneficis de la plusvàlua, amb un altra ajuntament es poguessin veure alterats a la baixa per l´interès general. Ja es veurà què hi diu urbanisme d´un projecte, que en el PGOU de Puig-reig, es podria aprofitar amb 70249,3 m2 útils urbanitzable, i que volen incrementar l´edificalitat en un 282,82%, ni més ni menys que a 198.681,1 m2 , o perquè la gent ho entengui millor, 39,8 camps de futbol de 100 x 50 metres, en pisos, amb una plusvàlua 2300euros/m2 li generaria prop de 457 milions d´euros a Hines a Cal vidal, a través de COLONIA VIDAL,S.A. i el seu apoderat Miguel Angel Ramos. Una barbaritat, o millor dit, un poble nou dins un altre. Volen col.locar 508 pisos habitables, que amb una mitja d´una parella jove i 2 fills suposaria més de 2000 habitants . Però com que actualment, que em consti ja hi ha llicències per fer 236 pisos en construcció immediata, més el conveni de cal riera que li era menys desfavorable a la prpietària, que pot suposar 150 pisos més, arribariem a la xifra de "només" 894 pisos a Puig-reig sol, que podria portar 4000 habitants més...quan actualment hi vivim a l´entorn de 4400 persones.
Ens volen canviar el model de poble CIU-IC, amb les conseqüències d´inseguretat actual als prop de 100 veïns llogaters que viuen a Cal vidal, arraconen el museu del tèxtil, manca de serveis socials i de model de poble que comportarà i que tot i generar ingressos a curt termini, de finalment executar-se el conveni urbanístic de l´actual ajuntament tal com està redactat, a sobre, com anys enrere ja va passar amb la "Catalana de Embutidos", volen eliminar 37800 m2 de terreny industrial de Cal vidal, per fer pisos també. I què hi diuen els comerciants del poble amb els 2600 m2 de comerços inclòs al conveni?. Hi haurà qui frueixi sense mirar efectes a mig i llarg termini, i s´ilumini amb el Mister Marshall de Hines , però si els municipis han de vetllar pel model de poble, per la cohesió social, les mancances que suposarà en ensenyament,sanitat,etc i la sostenibilitat i l´interès públic general, amb aquest conveni urbanístic es posa les intitucions públiques en mans del capital de "Míster Marshall" Hines. Política de dretes de deixar fer sense control el capital fan CIU-IC a Puig-reig. Un projecte així cal un debat a fons, i no amb un conveni que obliga a adaptar PGOU a les exigències de HINES, emmanillanr un poble i el seu futur donant suport a un conveni urbanístic que no té ni plànols públics amb un debat a fons, perquè tothom en conegui les conseqüències.

www.llibertats.cat
Tornar a dalt
Veure perfil de l'usuari Enviar missatge privat Enviar email Visitar pàgina web de l'autor

No hay comentarios: