http://www.museucoloniavidal.com/

domingo, 14 de enero de 2007

HINES, actua així, fot un edifici més alt que la casa Batlló malgrat l´oposició ciutadana

HINES NO RESPECTA ELS MONUMENTS HISTÒRICS COM LA CASA BATLLÓ

Ara que alguns de l´ajuntament volen firmar probablement un conveni urbanístic per afavorir l´especulació urbanística de HINES a Cal vidal, sapiguem les formes d´actuar d´aquesta multinacional i així intuirem com les gasta ara que ens pretenen hipotecar el futur dels que vivim a Cal vidal i del poble de Puig-reig, la gent ha de saber com actua HINES. Calers i ni respecte, ni al territori ni la natura, ESPECULACIÓ IMMOBILIÀRIA I ALGUNS QUE LI RIUEN LES GRÀCIES !

Surt al butlletí digitl eldebat.cat:

Els 'veïns de Gaudí' paguen 12.000 euros el metre quadrat
L'illa de la discòrdia, el conjunt de cases de l'Eixample cèlebre pels seus edificis modernistes, representa el paradigma de l'urbanisme barceloní: en un mateix tram del passeig de Gràcia hi ha tres construccions emblemàtiques de Domènech i Montaner, de Puig i Cadafalch i d'Antoni Gaudí i, a continuació, un immoble sense interès arquitectònic molt més alt que els anteriors, que trenca una silueta urbana monumental, del qual s'estan venent apartaments a 12.000 euros el metre quadrat.

La promotora nord-americana Hines ha posat en venda dinou pisos de l'edifici del passeig de Gràcia, 45, al costat de la gaudiniana casa Batlló, declarada patrimoni de la humanitat, per uns preus que oscil·len entre 1,1 milions d'euros dels apartaments més petits i 2,6 milions dels àtics dúplex. Ja se n'ha venut la meitat, tots a clients estrangers. Els promotors -Hines i Barclays Bank- van comprar l'edifici fa dos anys, l'han reformat i estan publicitant els seus pisos en revistes amb crides com «Vols tenir Gaudí de veí?», «Construïm una joia» o «El privilegi de viure en una de les millors illes de cases del món».

Evidentment, es tracta d'habitatges de luxe, que inclouen serveis d'aparcadors de cotxes, conserges, cuineres, majordoms que omplen la nevera... i, òbviament, un cos de seguretat. Entitats com la Reial Acadèmia de Belles Arts, SOS Monuments, el Foment de les Arts Decoratives (FAD) o la Fundació La Miranda, entre molts altres col·lectius, han emprès una campanya perquè s'enderroquin les últimes quatre plantes d'aquest edifici, ara rehabilitades com a apartaments de luxe, perquè quedi a la mateixa altura que la veïna casa Batlló i s'eviti així l'impacte visual sobre les façanes modernistes de l'entorn.

I aquí , a què esperem???
http://www.eldebat.cat/cat/viewer.php?IDN=3988

No hay comentarios: