http://www.museucoloniavidal.com/

martes, 14 de noviembre de 2006

CAL VIDAL TÉ RESSÓ AL MITJÀ NACIONAL ELDEBAT.CAT


Una empresa nord-americana vol fer 530 pisos de luxe a Puig-reig i aconseguir un benefici de 60 milions
cal_vidal.jpg
Una empresa nord-americana vol fer 530 pisos de luxe a Puig-reig i aconseguir un benefici de 60 milions
Cal Vidal és una de les antigues colònies tèxtils que forma part del municipi de Puig-reig (Berguedà). La colònia compte actualment amb set edificis destinats a habitatges, una nau principal i un museu del tèxtil, però el seu aspecte canviarà radicament si tirà endavant el projecte del grup nord-americà Hinel, que vol construir-hi 531 pisos de luxe i guanyar uns 60 milions d'euros amb l'operació. Diversos habitants de la colònia ja han mostrat el seu rebuig a la reforma.

Hinel ha comprat Cal Vidal per 15 milions d'euros i, si l'Ajuntament de Puig-reig li dóna el vist-i-plau, pretén fer 118 pisos rehabilitats als set blocs d'eficis existents. A més a més, el projecte incorpora 106 habitatges a l'interior de la nau central de l'antiga fàbrica i 307 pisos en edificis nous. El recinte actual, per tant, quedaria totalment desdibuixat i el futur de les persones que viuen a la colònia no està gens clar, perquè la intenció d'Hintel és vendre tots els habitatges com a pisos de luxe. Per aquest aspecte els ingressos previstos es situen en més de 190 milions d'euros (uns 360.000 euros per pis), mentre que la inversió en les obres seria de 120. El benefici previst, per tant, s'apropa als 60 milions.

Diversos ciutadans, articulats a través d'una pàgina web, han començat a denunciar el projecte, assegurant que suposaria "carregar-se el poble" i que no seria bo per Puig-reig rebre 2.000 persones de cop en un espai tant petit. A més a més, les obres que s'haurien de fer per donar els serveis bàsics als nous habitatges són molt important i, per tant, afirmen que l'impacte ambiental de l'operació és molt important.


http://www.eldebat.cat/cat/viewer.php?COD=1846

És d´agrair que la premsa del país sàpiga que aquests que es dediquen a fer estands a la fira de Sant Martí per engatussar a la gent que triessin el pis que els faria més il.lusió en l´estand de HINES, només pretenen rentar-se la cara i camuflar el pelotasso que porten entre mans. I els veïns que hi vivim? Fem nosa? ens fotran al carrer amb una mà al davant i al darrera? I el consistori, què se n´ha fet dels nostres drets? Pretén tirar endavant un conveni urbanístic amb la multinacional HINES d´esquena al poble? I el nou govern permetrà aquesta bogeria, ara que està pendent la nova llei de l´habitatge? Quanta vivenda social s´hi farà pel jovent i els veïns? Tot per la PASTA?

No hay comentarios: